Vroeger moest je steeds je groene kaart in de wagen hebben, omdat die aantoonde dat je auto correct verzekerd was. Intussen is de groene kaart wit geworden en hoef je die niet noodzakelijk meer in de auto te bewaren. Al blijft dat wel een verstandige keuze …

Sinds 1 juli 2020 vervangt de witte verzekeringskaart de voormalige groene kaart. Je verzekeraar mag je deze witte kaart ook in elektronische vorm (bv. een pdf) bezorgen. Dat is handig, want dan kan je die opslaan op je computer, tablet of smartphone. In dat laatste geval heb je ze ook steeds bij de hand als de politie deze wil zien.

Want dat is nu eenmaal het belangrijkste: de bestuurder van een wagen moet de witte kaart kunnen tonen als de politie daarom vraagt. Daarom geven we je nog twee aandachtspunten mee:

  • Je moet de witte kaart niet op papier in de auto bewaren, maar het is wel handig. Bijvoorbeeld wanneer je zoon of dochter je auto gebruikt en tegengehouden wordt door de politie. Als jij dan enkel de witte kaart op je smartphone bewaard hebt, kunnen zij niet veel doen …
  • Tot 31 december 2021 is er nog een overgangsperiode aan de gang. Als je tot die tijd nog een groene kaart hebt, is er dus geen enkel probleem. Vanaf 1 januari 2022 moet je wel over een witte kaart beschikken.

Heb je hierover nog vragen?

Neem dan zeker contact op met ons kantoor.

Deel dit met uw vrienden