Covid-19 heeft voor een boost gezorgd op het vlak van thuiswerk. Maar ben je ook verzekerd via de arbeidsongevallenverzekering van je werkgever als je thuis een ongeval hebt tijdens de werkuren?

Het antwoord is ja, maar …

Ja, je bent verzekerd tegen arbeidsongevallen als je thuiswerkt. Je werkgever doet er wel goed aan om je thuiswerk expliciet in je arbeidsovereenkomst op te nemen, dat spreekt voor zich. Zo worden immers heel wat lastige vragen vermeden. Beschrijf niet enkel de dagen en uren van thuiswerk, maar ook de plaats waar dit uitgeoefend wordt.

Maar … het moet wel degelijk gaan om een arbeidsongeval. Met andere woorden, een ongeval dat zich voordoet tijdens je werk of op weg naar en van. Enkele voorbeelden:

  • Je gaat tijdens je werk even naar het toilet, maar je verstapt je en valt van de trap.
    Je bent wel degelijk verzekerd.
  • Je gaat tijdens de werkuren door even op ziekenbezoek bij een vriendin. Onderweg val je met de fiets en breek je je sleutelbeen. Je bent niet verzekerd, want het ongeval vindt niet plaats in het kader van je werk.
  • Je hebt een ongeval terwijl je op de terugweg bent naar huis, nadat je je kinderen naar school gebracht hebt.  
    Je bent wel degelijk verzekerd.

Ben je werkgever en wil je zeker zijn dat je personeel ook tijdens thuiswerk correct verzekerd is?

Neem dan contact op met ons en we bezorgen je een concreet voorstel. Het is immers ook mogelijk om een bestaande arbeidsongevallenverzekering uit te breiden met extra waarborgen, zodat je werknemers nog beter beschermd zijn.

Deel dit met uw vrienden